Sök och boka kurs

Utbildningar och program

Järnvägen är en framtidsbransch! Med sin låga klimatpåverkan är järnvägen det självklara resealternativet och du kan vara med och skapa det! Vilket av nedan yrken du än väljer bidrar du till framtidens hållbara Sverige.

Innehåll - Utbildningar och program

Vill du hitta gnistan i ditt arbete? Gillar du fysiskt arbete utomhus och vill vara med och bygga en järnväg som kommer att kunna nyttjas av generationer framöver? Då är bantekniker ett yrke för dig.

Vill du ha spänning på jobbet? Tycker du om att bygga och är orädd för höjder? Vill du bidra till att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt? Då är eltekniker på järnväg ett yrke för dig.

Är du en elentusiast som gillar problemlösning, små kablar och vill arbeta med avancerade säkerhetssystem samtidigt som du bidrar till att fler väljer ett hållbart resande? Då är signaltekniker ett yrke för dig.

Trivs du i en mix av kundkontakt och ensamarbete, är stresstålig och vill bidra till framtidens hållbara resande? Då är lokföraryrket något för dig.

Vill du vara med och utveckla framtidens transportsystem och bidra till grönare och säkrare resealternativ? Med sin minimala klimatpåverkan är järnvägen framtidens självklara val och du kan vara med och skapa det!

Har du en teknikexamen och letar efter ett tryggt jobb i en hållbar framtidsbransch? Då ska du utbilda dig till gymnasieingenjör på järnväg, även kallad T4.

Gillar du att analysera komplex information och ett arbetstempo som kan gå från 0–100 på några sekunder? Gillar du att samarbeta med andra och vill ansvara att tågen kommer fram även när det uppstår problem i trafiken?

Nu söker vi eldriftsingenjörer till Göteborg och Gävle som jobbar med övervakning och styrning av kraftförsörjningsanläggningar för järnvägen. 

Vill du bidra till fler säkra förare på våra vägar? Då kan du bli förarprövare (trafikinspektör) antingen på Trafikverket, inom Försvarsmakten eller genom den gymnasieskola eller vuxenutbildning du arbetar på.

Hitta vilken yrkesroll på järnvägen som skulle passa dig bäst genom att svara på 11 snabba frågor.