logo
Skip Navigation Links
 • Utbildningar
 •  / 
 • Gymnasieingenjör


 • Gymnasieingenjör


  Om utbildningen

  I samarbete med Ängelholms Gymnasieskola erbjuder vi ett fjärde tekniskt år på teknikprogrammet. Inriktningen är såklart järnväg! I en unik järnvägsmiljö på vår stora övningsanläggning i Ängelholm har du tillgång till bangård med spår, järnvägsfordon, järnvägsmuseum och inte minst kunniga och erfarna lärare. I utbildningen ingår såväl praktiska som teoretiska moment inom bland annat järnvägsteknik, ledarskap, ekonomi och juridik.  Karriär

  Vill du öppna dörren till en värld av möjligheter genom att endast läsa ett extra år på gymnasiet? Då ska du välja ett fjärde tekniskt år på teknikprogrammet med inriktning järnväg.

  Efter detta fjärde gymnasieår är du redo att arbeta som projektör inom järnvägen hos Trafikverket eller hos ett konsultföretag. Du kan också välja att läsa vidare till järnvägsingenjör på Lunds Tekniska Högskola.  Behörighet

  För att du ska bli antagen till utbildningen behöver du ha en teknikexamen på gymnasienivå och inte vara äldre än 22 år det året du påbörjar utbildningen.

  Läs mer om utbildningen, behörighet och antagningsprocessen på Ängelholms gymnasieskola


  "Mycket bra och engagerade lärare som förbereder oss för arbetslivet. Att dessutom få vara ute på praktik och knyta kontakter är en enorm fördel.”
  /Timothy Olofsson, gymnasieingenjör