trafikverket

Välkommen till Trafikverksskolan

Här börjar din utbildningsresa!
Trafikverksskolan är Sveriges ledande utbildare inom infrastruktursektorn. Årligen utbildar vi närmare 10 000 kursdeltagare runt om i Skandinavien och har även ett stort utbud digitala utbildningar inom väg och järnväg.

Är du nyfiken på att lära dig mer om infrastrukturbranschen och de näst intill oändliga karriärmöjligheterna inom väg och järnväg då har du kommit rätt! Läs mer om jobb på väg och järnväg och hur du kan utbilda dig till tekniker, ingenjör eller bara kompetensutveckla dig ännu mer!


Nyheter


Vilket yrke passar dig?
Vilket yrke passar dig?

Gör vår järnvägskompass och se vilket yrke på järnvägen som passar dig bäst!


Certifieringsvecka inom svets 2023
Certifieringsvecka inom svets 2023

Boka redan nu in vecka 13, 2023 då Trafikverksskolan anordnar en certifieringsvecka inom olika svetstekniker.


Tidningen Utbildaren är här
Tidningen Utbildaren är här

Läs om de som bygger dubbelspåret norr om Helsingborg, vikten av bra vägunderhåll, blivande lokförare Jespers tankar och mycket annat. Dessutom en pysselbilaga till barnen. Trevlig läsning!Vad vi gör

Tillsammans för hållbar kompetens!
Vi tillhandahåller all internutbildning till Trafikverkets medarbetare och erbjuder dessutom ett stort utbud av specifika väg- och järnvägskurser till infrastrukturbranschen. Sist men inte minst tillhandahåller vi studiemedelsfinansierade utbildningar till gymnasium, yrkeshögskola och högskola.

I anslutning till vårt huvudkontor i Ängelholm finns en unik järnvägsanläggning där du som studerande har tillgång till allt från bangård, spår och växlar, svetsanläggning, järnvägsfordon, simulatorer, markspann och signalbana. Förutom en fysisk studiemiljö i Ängelholm erbjuder vi väg- och järnvägsutbildningar på flera orter runt om i Sverige. Dessutom har vi ett stort antal digitala kurser som du kan genomföra varsomhelst närsomhelst. Hela vårt utbud hittar du samlat i vår kurskatalog.

KURSKATALOG 

På gång   


Arbetsmarknadsdag 2022
Dags för årets Arbetsmarknadsdag mellan studerande och järnvägsbranschen.

Anmäl ditt företag till Malin Nyman senast den 20 oktober.
Lokförardag 2022
Den 14 december är det dags för 2022 års Lokförardag på Trafikverksskolan - en möjlighet för studerande att träffa företag i branschen.

Kontakta Malin Nyman för mer info. 
jobba på järnvägen
jobba på vägen

Våra största kunder


trafikverket
infranord
strukton
nrc
ncc
svevia
sweco
arfy
banenor
wsp
bombardier
göteborgs spårvägar