trafikverket

Välkommen till Trafikverksskolan

Här börjar din utbildningsresa!
Trafikverksskolan är Sveriges ledande utbildare inom infrastruktursektorn. Årligen utbildar vi närmare 10 000 kursdeltagare runt om i Skandinavien och har även ett stort utbud digitala utbildningar inom väg och järnväg.

Är du nyfiken på att lära dig mer om infrastrukturbranschen och de näst intill oändliga karriärmöjligheterna inom väg och järnväg då har du kommit rätt! Läs mer om jobb på väg och järnväg och hur du kan utbilda dig till tekniker, ingenjör eller bara kompetensutveckla dig ännu mer!


Nyheter


Utbildaren nr 3, 2021
Utbildaren nr 3, 2021

Utbildaren nr 3, 2021 finns nu att läsa och/eller ladda ner.


Nu drar Trafikverkets  nya krav på besiktning i gång
Nu drar Trafikverkets nya krav på besiktning i gång

I kommande baskontrakt ställs nya krav på besiktningsmän som ska genomföra säkerhets- och underhållsbesiktning. Detta ställer krav på nya utbildningar. Kursverksamheten är i full gång på Trafikverksskolan. Anmäl dig du också!


Följ med på virtuellt studiebesök
Följ med på virtuellt studiebesök

Är du nyfiken på järnvägsbranschen och vill veta med om våra ettåriga Yh-utbildningar som leder till jobb på järnvägen? Då ska du följa med på virtuella studiebesök i vår anläggning på Trafikverksskolan i Ängelholm!Vad vi gör

Tillsammans för hållbar kompetens!
Vi tillhandahåller all internutbildning till Trafikverkets medarbetare och erbjuder dessutom ett stort utbud av specifika väg- och järnvägskurser till infrastrukturbranschen. Sist men inte minst tillhandahåller vi studiemedelsfinansierade utbildningar till gymnasium, yrkeshögskola och högskola.

I anslutning till vårt huvudkontor i Ängelholm finns en unik järnvägsanläggning där du som studerande har tillgång till allt från bangård, spår och växlar, svetsanläggning, järnvägsfordon, simulatorer, markspann och signalbana. Förutom en fysisk studiemiljö i Ängelholm erbjuder vi väg- och järnvägsutbildningar på flera orter runt om i Sverige. Dessutom har vi ett stort antal digitala kurser som du kan genomföra varsomhelst närsomhelst. Hela vårt utbud hittar du samlat i vår kurskatalog.

KURSKATALOG 

På gång   


Ansökan till Yh-järnvägstekniker öppnar
Ansökan till 2022 års Yh-utbildningar inom kontaktlednings-, signal- och banteknik är öppen mellan den 15 januari och den 31 maj. Läs mer om utbildningarna här.
Lokförarutbildningen startar
Nästa omgång av blivande lokförare börjar sin Yh-utbildning. Läs mer om utbildningen här. 
jobba på järnvägen
jobba på vägen

Våra största kunder


trafikverket
infranord
strukton
nrc
ncc
svevia
sweco
arfy
banenor
wsp
bombardier
göteborgs spårvägar