logo
Skip Navigation Links


Djupdykning i de nautiska utbildningarna
"Trafikverksskolan kunde erbjuda mig en möjlighet att fortsätta arbetet som skeppsredare och samtidigt utveckla mig själv"
/Nils Möller

På Färjerederiets huvudkontor i Vaxholm utbildas både de egna befälhavarna och personal från andra rederier som exempelvis de nordiska ländernas motsvarighet till Trafikverket. Som en del i Färjerederiets arbete ingår också att ansvara för den unika simulatoranläggning i Vaxholm och som används flitigt i utbildningssyfte. Sedan 2017 har Färjerederiets utbildningar lämnats över till Trafikverksskolan för vidareutveckling och planering.

- Jag tycker vårt samarbete funkar mycket väl. Under det gångna året har vi hittat en bra, enkel och effektiv samarbetsform och ett arbetssätt som snabbt och enkelt tar oss från behov och idé till leverans. Hittills har vi främst fokuserat på underhåll och drift av befintliga utbildningar, men under hösten börjar vi också utveckla nya, säger Thomas Elwinger, ansvarig för kompetensfrågor på Färjerederiet.

Utvecklingsansvarig för Trafikverkets nautiska utbildningar är Nils Möller som själv driver färjelinjen mellan Torekov och Hallands Väderö på deltid. Nils har en gedigen befälhavarerfarenhet och har bland annat seglat jorden runt och arbetat på uppdrag av US Coast Guard. Dessutom är han den enda svensk med en masterutbildning i shipping management (MA) från World Maritime University, motsvarande sjöfartens Harvard, och en master of sience utbildning i Shippings and Logistics vid Chalmers.

- Trafikverksskolan kunde erbjuda mig möjligheten att fortsätta arbetet som skeppsredare och samtidigt utveckla mig själv och andra inom mitt specialområde. Mitt jobb kommer nu omfatta mer djupdykning i nya rederispecifika kurser så att vi kan fortsätta utveckla och möta Trafikverkets behov och kanske även den privata marknaden i framtiden, säger Nils Möller.