logo
Skip Navigation Links
 • Kurser
 • /
 • Kurskategorier

 • Kurskategorier för Företag


  Bro och tunnelI den här kategorin finner du generella kurser som handlar om inspektion av broar samt hur man använder förvaltningsverktyget BaTMan, men här finns också ett stort antal kurser kopplade till anläggningarna Citybanan, Citytunneln och Hallandsås.
  JärnvägJärnvägen är mycket teknikintensiv och har avancerade lösningar för att möjliggöra miljövänliga, säkra och energieffektiva transporter. Många av våra järnvägskurser vänder sig till tekniker och ingenjörer och genomförs med fördel i Ängelholm. Här har vi utrustningar och simulatorer som möjliggör praktiska moment i de flesta av järnvägssystemets olika delsystem. När det finns möjlighet genomför vi kurser även på andra orter allt efter önskemål.
  SpårvägEtt nytt område för Trafikverksskolan är utbildning inom spårväg. Spårvägen utvecklas idag stort både i Sverige och ute i världen. Kurs Allmän Spårvägsteknik innehåller all grundinformation man kan tänka sig om spårväg. Från historik, spår, el, signalsystem till vagnar, internationellt och framtid. Kurserna kommer att genomföras lokalt tillsammans med olika spårvägsförvaltare i Sverige.
  VägTrafikverksskolan erbjuder kurser riktade till vägsektorn inom flera områden. Under drift och underhåll är alla kurser som riktar sig till entreprenörer samlade. Planering vänder sig till både förvaltare och konsulter med inriktning mot de tidiga skedena av byggprocessen. Under projektering finns kurser för konsulter, förvaltare och kommuner med fokus på vägar och gators utformning.
  Trafikverkskurser för företag